Úvod » Jednodruhové kávy » Arabika » Honduras, Comayagua, COHORSIL, El Calan, SHG EP, washed
Honduras je dalším zástupcem středoamerických zemí, ve kterých jsou výborné podmínky pro pěstování kávy. Půda, klima a podmínky v Hondurasu jsou obdobné jako v sousedních zemích tohoto regionu, které jsou mezi milovníky středoamerických káv mnohem známější (např. Kostarika, Guatemala,...).
V současné době popularita honduraské kávy ve světě a zvláště v Evropě a USA neustále roste. Je to důsledek opatření honduraské vlády, která činí opatření podporující zvyšování kvality kávy a budováním dopravní infrastruktury.
Káva, kterou Vám nabízíme, byla vypěstována v cetrální části Hondurasu, v oblasti Comayagua, v pohoří Montecillos, drobnými farmáři sdružených do družstva Cooperativa Cafetalera Siguatepeque Limitad (COHORSIL). Je zde pěstována v nadmořských výškách okolo 1300 - 1650 m.n.m.
Káva má mírnou aciditu, plné tělo a příjemné chuťové tóny čokolády a ořechů.
SHG (strictly high grown) - pěstuje se v nadmořské výšce nad 1300 metrů. Káva pěsovaná ve vyšší nadmořské výšce a při nižšších teplotách má pomalejší zrání a hustší kávová zrna;
EP (European Preparation) - zelené kávové zrno je ručně tříděno. Během tohoto procesu jsou odstraněny vadná kávová zrna a cizorodý materiál