Úvod » Jednodruhové kávy » Arabika » Ethiopia Guji, Shakiso, Grade 2, natural
Ethiopie je pravlastí kávy s dlouhou a bohatou tradicí v jejím pěstování a zpracování. Země leží ve východní části Afriky v oblastí zvané Africký roh. V současnosti se zde vypěstuje 3% světové produkce kávy, což Ethiopii řadí na sedmé místo na světě.
My Vám nabízíme kávu vypěstovanou drobnými zemědělci v okolí města Shakiso, kde se zpracovává v místní zpracovatelské stanici. Shakiso je součástí malé oblasti Guji, která je pojmenována po jednom z místních kmenů a je součástí regionu Oromio. Oblast sice není příliš velká svou rozlohou, ale je proslulá vysokou kvalitou produkované kávy, která je zde pěstována v nadmořské výšce 1850 - 2100 m.n.m.. Jedná se o staré původní odrůdy kávy, která byla sklizena a tříděna výhradně ručně a následně zpracována suchou cestou.
Káva je charakteristická svou jedinečnou vůní a chutí, příjemnou aciditou s převládajícími ovocnými akcenty borůvky, jahody, melounu a s výraznou dochutí hořké čokolády.