Úvod » Jednodruhové kávy » Arabika » Rwanda, Gahara, Bourbon, washed
Rwanda má velmi dobré podmínky pro pěstování kvalitní kávy - vysoká nadmořská výška, bohatá vulkanická půda, dostatek srážek a slunečního záření.
S pěstováním kávy začali na území Rwandy v roce 1904 němečtí misionáři. Velký kvalitativní skok v pěstování a zpracování kávy nastal po ukončení občanské války, která vyvrcholila v roce 1994 genocidou, při níž přišlo o život 800 tis. lidí. V následujícím období investovali humanitarní organizace do stavby a vybavení zpracovatelských stanic a školení zemědělců.
Nabízíme vám kávu vypěstovanou ve východní části Rwandy v oblasti Kirehe v okolí města Gahara. Káva je zde pěstována drobnými zemědělci v nadmořských výškách okolo cca 1.700 m.n.m..
Káva má plnější tělo a příjemnou aciditu. Je charkteristická svou sladkou chutí s tóny citrusových plodů, zelených jablek, švestek a čokolády.