Úvod » Jednodruhové kávy » Arabika » Panama, Reserva Candela, SHB EP, washed
Káva byla vypěstována na farmách v majetku rodiny Gellardo, ležících v oblasti Piedra Candela v provincii Chiriqui na západě Panamy v blízkosti hranice s Kostarikou a vulkánu Barú. Káva je zde pěstována v nadmořských výškách 1400 -1700 m.n.m.. Oblast má optimální podmínky pro pěstování vysoce jakostní arabiky. Pěstování kávy na těchto farmách má dlouholetou tradici a díky své konzistentní vysoké kvalitě si získala vynikající pověst.
Jedná se o chuťově vyváženou kávu se středním tělem a příjemnou svěží citrusovou aciditou. V dochuti má jemné sladké čokoládové a karamelové tóny.
SHB (strictly hard bean) - výhradně tvrdá zrna. To znamená, že káva byla pěstována ve vyšších nadmořských výškách ( nad 1350 m.n.m), kde zrání probíhá delší dobu a výsledné kávové zrno je tvrdší a kvalitnější, což se příznivě odráží i na jemnější a výraznější chuti.
EP (European Preparation) - zelené kávové zrno je ručně tříděno. Během tohoto procesu jsou odstraněny vadná kávová zrna a cizorodý materiál