Úvod » Jednodruhové kávy » Arabika » El Salvador SHG, Santa Ana, Finca San Joaquin, Red bourbon, Honey processed
V Salvadoru jsou ideální podmínky pro produkci vysoce jakostní kávy. Je pěstována na bohatých půdách sopečného původu. Potřebná vlhkost se dostává na území Salvadoru v období dešťů z Tichého oceánu.
Nabízíme vám výjmečnou kávu z tradiční rodinné farmy "Finca San Joaquin", která je od roku 1906 ve vlastnictví rodiny Pacasů. Farma leží na severozápadě země v deparmentu Santa Ana na svazích stratovulkánu stejného jména. Káva se zde pěstuje ve stínu původní horské vegetace v nadmořských výškách okolo 1.600 m.n.m.
Káva, byla zpracována speciální metodou Honey (tzv. medová káva). Jde o velice pracný způsob zpracování kávy, kdy se z kávové třešně odstraní vrchní slupka a následně se na roštech suší zrno i s vrstvou sladké lepkavé dužniny, která při tomto procesu fermentuje a předává kavovému zrnu dodatečně sladkost a chuť.
Káva má střední tělo, příjemnou aciditu s tóny mandarinek, broskví a čokoládovou dochutí.
SHG (strictly high grown) - pěstuje se v nadmořské výšce nad 1300 metrů. Káva pěsovaná ve vyšší nadmořské výšce a při nižšších teplotách má pomalejší zrání a hustší kávová zrna;
EP (European Preparation) - zelené kávové zrno je ručně tříděno. Během tohoto procesu jsou odstraněny vadná kávová zrna a cizorodý materiál