Úvod » Jednodruhové kávy » Arabika » El Salvador, Finca El Cerro, Pacas natural, Dry Fermentation, microlots
V Salvadoru jsou ideální podmínky pro produkci vysoce jakostní kávy. Je pěstována na bohatých půdách sopečného původu. Potřebná vlhkost se dostává na území Salvadoru v období dešťů z Tichého oceánu.
Nabízíme vám výjimečnou kávu z tradiční rodinné farmy "Finca El Cerro", která je nyní v páté generaci ve vlastnictví farmáře Fernanda Escobara. Farma leží v pohoří Apaneca Llamatepec. Káva je zde pěstována v nadmořské výšce 1400 - 1500 m.n.m., což jsou ideální podmínky pro pěstování speciálních vysoce jakostních arabic.
Jedná se o odrůdu Pacas, která byla objevena v roce 1949 na farmě vlastněné rodinou Pacasů v Salvadoru, kde se především pěstuje a má v této zemi 25% produkční podíl. Jde o přirozenou mutaci odrůdy Bourbon.
Káva byla zpracována speciální metodou suché fermentace, kdy před samotným sušením na slunci, jsou třešně umístěny na 48 hodin do nádrží, kde dochází k jejich fermentaci, která předává kavovému zrnu sladkost a výjímečnou chuť.
Káva je charakteristická svou jemnou rumovou vůni s akcenty ostružin a tropického ovoce. Má střední krémové a sladké tělo s dochutí rumu a nugátu.
SHG (strictly high grown) - pěstuje se v nadmořské výšce nad 1300 metrů. Káva pěsovaná ve vyšší nadmořské výšce a při nižšších teplotách má pomalejší zrání a hustší kávová zrna;
EP (European Preparation) - zelené kávové zrno je ručně tříděno. Během tohoto procesu jsou odstraněny vadná kávová zrna a cizorodý materiál