Úvod » Jednodruhové kávy » Arabika » El Salvador, Finca El Cerro, Pacas natural, Dry Fermentation, microlots


        

El Salvador, Finca El Cerro, Pacas natural, Dry Fermentation, microlots

100% Arabica

novinka

skladem

 

Číslo produktu: 097-250
Velikost balení (zvolte)
Zrnková/mletá (zvolte)
naše cena:
235,00 Kč ( Nejsme plátci DPH )

do košíku:
  ks  

V Salvadoru jsou ideální podmínky pro produkci vysoce jakostní kávy. Je pěstována na bohatých půdách sopečného původu. Potřebná vlhkost se dostává na území Salvadoru v období dešťů z Tichého oceánu.

Nabízíme vám výjimečnou kávu z tradiční rodinné farmy "Finca El Cerro", která je nyní v páté generaci ve vlastnictví farmáře Fernanda Escobara.  Farma leží v pohoří Apaneca Llamatepec. Káva je zde pěstována v nadmořské výšce 1400 - 1500 m.n.m., což jsou ideální podmínky pro pěstování speciálních vysoce jakostních arabic.

Jedná se o odrůdu Pacas, která byla objevena v roce 1949 na farmě vlastněné rodinou Pacasů v Salvadoru, kde se především pěstuje a má v této zemi 25% produkční podíl. Jde o přirozenou mutaci odrůdy Bourbon.

Káva byla zpracována speciální metodou suché fermentace, kdy před samotným sušením na slunci, jsou třešně umístěny na 48 hodin do nádrží, kde dochází k jejich fermentaci, která předává kavovému zrnu sladkost a výjímečnou chuť.

Káva je charakteristická svou jemnou rumovou vůni s akcenty ostružin a tropického ovoce. Má střední krémové a sladké tělo s dochutí rumu a nugátu.

Physical Location Map of Apaneca


SHG (strictly high grown) - pěstuje se v nadmořské výšce nad 1300 metrů. Káva pěsovaná ve vyšší nadmořské výšce a při nižšších teplotách má pomalejší zrání  a hustší kávová zrna;  

EP (European Preparation) - zelené kávové zrno je ručně tříděno. Během tohoto procesu jsou odstraněny vadná kávová zrna a cizorodý materiál

 

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.