Úvod » Jednodruhové kávy » Arabika » Costa Rica SHB EP Tarrazu, Finca EL Rosario, Organic, Honey processed, microlot


        

Costa Rica SHB EP Tarrazu, Finca EL Rosario, Organic, Honey processed, microlot

100% Arabica

skladem

 

Číslo produktu: 060-125
Velikost balení (zvolte)
Zrnková/mletá (zvolte)
naše cena:
126,00 Kč ( Nejsme plátci DPH )

do košíku:
  ks  

Pěstování kávy v Kostarice má více jak 200 letou tradici. Káva z této středoamerické země  patří k nejlepším a nejkvalitnějším kávám na světě. Na území Kostariky se produkuje výhradně Arabica. Pěstování robusty bylo v roce 1989 zakázáno. 

Nabízíme Vám výmečnou gurmet kávu vyprodukovanou v oblasti Tarrazú, na  Fince El Rosario, která je ve vlastnictví rodiny Meza. Kávu na své farmě pěstují již více jak 50 let a to na rozloze cca 8 ha v nadmořské výšce okolo 1600 m.n. m.. Při pěstování dodržují pravidla pro certificaci organic. Kávu, kterou  zde vypěstují, taky sami zpracovávají a to speciální metodou  Honey (tzv. medová káva). Jde o velice pracný způsob zpracování kávy, kdy se z kávové třešně odstraní vrchní slupka a následně se na roštech suší zrno i s vrstvou sladké lepkavé dužniny, která při tomto procesu fermentuje a předává dodatečně sladkost a chuť kavovému zrnu.

 

   


 

Organic - káva je pěstována bez použití umělých hnojiv, pesticidů a herbicidů.

SHB (strictly hard bean) - výhradně tvrdá zrna. To znamená, že káva byla pěstována ve vyšších nadmořských výškách ( nad 1600 m.n.m), kde zrání probíhá delší dobu a výsledné kávové zrno je tvrdší a kvalitnější, což se příznivě odráží  i na jemnější a výraznější chuti.

EP (European Preparation) - zelené kávové zrno je ručně tříděno. Během tohoto procesu jsou odstraněny vadná kávová zrna a cizorodý materiál

 

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.